Haptonomische sportbegeleiding

In de sport gaat het erom alles uit jezelf te halen. Als sporters trainen we keihard om fysiek sneller, beter en sterker te worden, toch bepaalt ook je mentale gesteldheid of je eruit haalt wat er in zit.  Veel sporters geven aan dat ze in wedstrijden niet presteren wat volgens de training logisch zou zijn, of vertellen me dat ze zo veel last van negatieve gedachtes hebben dat het hen afleidt van een goede prestatie. Vaak lukt het met haptonomische sportbegeleiding vrij snel om vanuit het voelen je gedachtes en prestaties positief te beinvloeden. Hiermee krijg je veel meer grip op je eigen prestaties.    

Afhankelijk van je ontwikkelingsvraag en de wijze waarop je je sport beoefent kunnen we kiezen om jouw kwaliteiten te optimaliseren of om aan zwakkere punten te werken. Natuurlijk kan je ook bij me komen zonder specifieke ontwikkelingsvraag, maar vanuit de nieuwsgierigheid hoe jij met haptonomie jouw prestaties kan optimaliseren.

 

In mijn praktijk gaan we aan de slag met gesprekken en aanraak/ervaringsoefeningen. Je lijf liegt immers nooit!

Thema’s bij haptonomische sportbegeleiding kunnen zijn:

  • Omgaan met wedstrijdspanning/stress/druk
  • Blessures die steeds terugkomen
  • Het gevoel dat er niet alles uit komt wat erin zit
  • Balans in het leven werk/school/sport/prive
  • Balans trainen/rust/voeding
  • Faalangst
  • Optimale focus tijdens de wedstrijd

Het tarief voor haptonomische sportbegeleiding is 85 euro per sessie. Sessies duren tussen de 45 minuten en een uur. Haptonomische sportbegeleiding wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Ik heb de bijscholing haptonomische sportbegeleiding gevolgd bij Haptonomisch Centrum Nederland

Afspraak maken?

Vraagt u zich af of de behandeling wat voor u is?