Darmklachten

 

Diverse darmklachten kunnen goed behandeld worden met bioresonantietherapie.

Met onder meer de behandeling van het prikkelbare darm syndroom (PDS), de ziekte van Crohn en een onregelmatige stoelgang (diarree of obstipatie) worden vaak goede resultaten behaald.

Goed functionerende darmen zijn ontzettend belangrijk voor ons:

  • zij zorgen voor een goede opname van onze voedingsstoffen,
  • zijn belangrijk voor een goede afweer tegen infecties,
  • zorgen ervoor dat we zo weinig mogelijk allergieën ontwikkelen,
  • zorgen ervoor dat we zo weinig mogelijk hinder hebben van eczeem, en
  • goede darmbacteriën maken vitamines die wij zelf niet kunnen maken.

De darmen zijn zo belangrijk voor onze gezondheid dat bij iedereen tijdens het eerste onderzoek met name gekeken wordt naar het functioneren van zowel de dikke als de dunne darm. U hoeft geen vervelende onderzoeken te ondergaan: U legt simpelweg een hand op een koperen plaat, zodat u via de energiebanen onderzocht kunt worden. Baby’s en jonge kinderen krijgen een bandje om de pols of om het been, en hoeven dus niet hun hand op een koperen plaat te leggen, om hun energiebanen door te meten.

Tijdens ieder eerste consult wordt gekeken naar:

de darmflora: dat zijn de darmbacteriën die in onze darmen zitten. Het is gezond als er veel goede darmbacteriën in onze darmen zijn. Soms zijn er ook schimmels: die horen er echter niet thuis. Met bioresonantietherapie kan het evenwicht tussen de ” goede” en ” slechte” darmbacteriën worden hersteld.

Tijdens volgende consulten kan verder worden gekeken naar:

verdraagzaamheid van voedingsmiddelen: soms is het raadzaam om (tijdelijk) bepaalde voedingsmiddelen te laten staan. Dit kan middels bioresonantie worden getest. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen voedingsmiddel-intolerantie en voedingsmiddel-allergie. Indien er sprake is van een allergie, dan kan dat vaak grotendeels of helemaal verholpen worden door bioresonantietherapie. Indien er sprake is van intolerantie, dan raden wij aan het betreffende voedingsmiddel niet meer te eten om klachten te voorkomen.

infecties: is er sprake van een ontsteking in de darm?

poliepen: is er sprake van poliepen in de darm?

opname van voedingstoffen in met name de dunne darm.

Afspraak maken?

Vraagt u zich af of de behandeling wat voor u is?